017 48 48 09 / 016 423 666
គណៈគ្រប់គ្រង សាស្រ្តាចារ្យ បុគ្គលិក និងនិស្សិត នៃសាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិ សូមចូលរួមអបអរសាទរ និងគាំទ្រដ៏ស្មោះស្ម័គ្របំផុតជូនចំពោះ ឯកឧត្តមបណ្ឌិត ហ៊ុន ម៉ាណែត ដែលត្រូវបានព្រះមហាក្សត្រ ត្រាស់បង្គាប់ចាត់តាំងជា នាយករដ្ឋមន្ត្រី សម្រាប់នីតិកាលទី៧ រដ្ឋសភា ..................................................... អបអរសាទរខួប ១៣ឆ្នាំ របស់វិទ្យាស្ថានបូលីណូ ខេត្តកំពង់ឆ្នាំង សូមគោរពអញ្ជើញ សាស្ត្រាចារ្យ អាណាព្យាបាល អតីតនិស្សិតនិងនិស្សិតកំពុងសិក្សា ចូលរួមដោយសេរីថ្ងៃទី ១៨ ខែមីនា ឆ្នាំ២០២៣ ..................................................... សេចក្តីជូនដំណឹង ការិយាល័យក្រោយឧត្តមនៃសាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិ មាន​កិត្តិយសសូមជូន ដំណឹងដល់បេក្ខជនដែលបានដាក់ពាក្យប្រលងចូលរៀន ថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រជាន់ខ្ពស់ និងថ្នាក់វេជ្ជបណ្ឌិតឯកទេស ទាំងអស់ឲ្យបានជ្រាប់ថា ដោយគណះកម្មការរៀបចំការប្រលងត្រូវការពេលបន្ថែមដើម្បីត្រួតពិនិត្យសំណុំឯកសាររបស់បេក្ខជន។ ដូច្នេះការប្រឡងត្រូវបានលើកពេលពីថ្ងៃទី ០១ ខែមីនា ឆ្នាំ២០២៣ ទៅថ្ងៃទី០៦ ខែមីនា ឆ្នាំ២០២៣វិញ។ ..................................................... សេចក្តីជូនដំណឹង ស្តីពី ការបណ្តុះបណ្តាលបច្ចេកទេស និងការប្រឡងជ្រើសរើសបេក្ខជនប្រឡងចូលរៀន ថ្នាក់វេជ្ជបណ្ឌិតឯកទេស និងថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រជាន់ខ្ពស់ ក្នុងវិស័យសុខាភិបាល នៅសាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិ សម្រាប់ឆ្នាំសិក្សា ២០២១-២០២២ និង ២០២២-២០២៣ ..................................................... សេចក្តីជូនដំណឹង ស្តីពីការប្រគល់សញ្ញាបត្រលើកទី២៩ ជូននិស្សិតជ័យលាភី ថ្នាក់ឱសថការីមធ្យម ជំនាន់ទី១ ដល់ជំនាន់ទី៤, ថ្នាក់បរិញ្ញាបត្ររងគិលានុបដ្ឋាក ជំនាន់ទី១១ ដល់ទី១៣, ថ្នាក់បរិញ្ញាបត្ររងឆ្មប ជំនាន់ទី១ ដល់ជំនាន់ទី៤, ថ្នាក់បរិញ្ញាបត្ររងបច្ចេកទេសមន្ទីរពិសោធន៏ ជំនាន់ទី១ ដល់ជំនាន់ទី៤, ថ្នាក់បរិញ្ញាបត្ររងទន្តគិលានុបដ្ឋាក ជំនាន់ទី១ ដល់ជំនាន់ទី៤ នឹងប្រព្រឹត្តិនាថ្ងៃទី២៥ ខែកុម្ភៈ ឆ្នាំ២០២៣ នៅសាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិ ..................................................... សេចក្តីជូនដំណឹងស្តីពីការបើកបណ្តុះបណ្តាលវគ្គខ្លី ជំនាញការគ្រប់គ្រងមន្ទីរពេទ្យ (Hospital Management) នៅសាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិ ឆ្នាំសិក្សា ២០២២-២០២៣ ..................................................... ឯ.ឧ សាកលវិទ្យាធិការ សាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិ បានជួបពិភក្សាជាមួយ សាស្ត្រាចារ្យ João Garcia Graveto ប្រធានគម្រោង PrevInf (InovSafeCare)... ..................................................... Warmly Welcome to The 3rd Transnational PrevInf Project Meeting (4th-12th February 2023) ..................................................... សូមចូលរួមអបអរសារទរចំពោះលោកជំទាវ អ៊ុក រ៉ាវីន ប្រធានក្រុមប្រឹក្សាភិបាល នៃសាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិ ដែលត្រូវបាន សម្ដេចអគ្គមហាសេនាបតីតេជោ ហ៊ុន សែន នាយករដ្ឋមន្ត្រី នៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា បំពាក់នូវគ្រឿងឥស្សរិយយសជាតូបការកាលពីព្រឹកថ្ងៃទី០១ ខែកុម្ភៈ ឆ្នាំ២០២៣ នៅវិមានសន្តិភាព ..................................................... សេចក្តីជូនដំណឹង ស្តីពី ការពន្យាពេលជ្រើសរើសនិសិ្សតចូលសិក្សាថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រ ជំនាញមីក្រូជីវសាស្ត្រ (Microbiology) នៅឆ្នាំសិក្សា ២០២២-២០២៣ ..................................................... សេចក្តីជូនដំណឹង ស្តីពី ការប្រឡងជ្រើសរើសបេក្ខជនចូលរៀនថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រជាន់ខ្ពស់ ផ្នែកវិទ្យាសាស្ត្រឱសថ នៅសាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិសម្រាប់ឆ្នាំសិក្សា ២០២១-២០២២ និង ២០២២-២០២៣ ..................................................... សេចក្តីជូនដំណឹង ស្តីពី ការប្រឡងជ្រើសរើសបេក្ខជនចូលរៀនថ្នាក់វេជ្ជបណ្ឌិតឯកទេស នៅសាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិសម្រាប់ឆ្នាំសិក្សា ២០២១-២០២២ និង ២០២២-២០២៣ ..................................................... សេចក្តីជូនដំណឹង ស្តីពី ការប្រឡងជ្រើសរើសបេក្ខជនចូលរៀនថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រជាន់ខ្ពស់ ផ្នែកវះកាត់មុខមាត់ឆ្អឹងថ្កាម និងផ្នែកពត់ធ្មេញ នៅសាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិសម្រាប់ឆ្នាំសិក្សា ២០២១-២០២២ និង ២០២២-២០២៣ ..................................................... សេចក្តីជូនដំណឹង ស្តីពី ការប្រឡងជ្រើសរើសបេក្ខជនចូលរៀនថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រជាន់ខ្ពស់ ផ្នែកសុខភាពសាធារណៈ នៅសាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិសម្រាប់ឆ្នាំសិក្សា ២០២១-២០២២ និង ២០២២-២០២៣ ..................................................... មហាវិទ្យាល័យបច្ចេកវិទ្យា និងវិទ្យាសាស្រ្ត នឹងបន្តជ្រើសរើសនិស្សិតចូលសិក្សាថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រ ជំនាញវិស្វកម្មសំណង់ស៊ីវិល (Civil Engineering) នៅសាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិ ឆ្នាំសិក្សា ២០២២-២០២៣ រហូតដល់ថ្ងៃចូលរៀនខាងមុខនេះ ..................................................... មហាវិទ្យាល័យបច្ចេកវិទ្យា និងវិទ្យាសាស្រ្ដ នឹងបន្ដជ្រើសរើសនិស្សិតចូលសិក្សាថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រ ជំនាញគីមីចំណីអាហារ (Food Chemistry) នៅសាកលវិទ្យាល័យ អន្តរជាតិ ឆ្នាំសិក្សា ២០២២-២០២៣ រហូតដល់ថ្ងៃចូលរៀនខាងមុខនេះ .....................................................

I.     Description

All types of organizations, from public sector agencies to small and large corporations, require people who are skilled in finance to make sound decisions that will contribute to the entity’s steady and solid financial growth. Finance professionals make investments, oversee long-range financial planning, acquire assets, and work with existing resources.

II.   Learning Objectives

Associate of Banking and finance is the system that manages the circulation of money, the granting of credit, the making of investments, the acquisition of financing and the provision of banking facilities. This system is central to the efficient running of an economy.

III.  Learning Outcomes

Students graduated from the program will be expected to have knowledge and practical skills in:

• making basic capital investment decisions, analyzing and valuing securities, including debt and equity instruments.
  • understanding of the relationship between risk and expected return generally and for specific security classes.
  • knowledge of the characteristics of the principle asset classes and key securities to be able to evaluate their appropriateness as investments in a broad range of portfolio applications.
  • ability to use the concepts of the time value of money, the risk/expected return relationship and asset-class and security diversification, to construct an investment portfolio that satisfies a hypothetical client’s objectives and constraints.

familiarity with major domestic and global financial institutions and the role of those institutions in the global economy and financial markets.